Skip to main content

Om Teglværksparken

Teglværksparken ligger centralt i Humlebæk – kun få minutters gang fra Humlebæk Station, Humlebæk Center, Kulturhuset “Kulturstationen”, Humle Bio og butikkerne på Strandvejen.

Fra Teglværksparken tager det kun 10 minutter på cykel at komme til Kunstmuseet Louisiana.

Teglværksparken er den ældste lejlighedsbebyggelse på Teglgårdsvej. Det gule murstensbyggeri er opført i 1950’erne og 1960’erne på det gamle Humlebæk Teglværks grund samt tilstødende matrikler.

Længere nede ses et områdekort af Teglværksparken. Blok 1-6 (svalegange) er opført i 1956-1958 og blok 7-15 (indvendige trappeopgange) er opført i 1962-1964.

Teglværksparken præges i høj grad af sine grønne træer og buske. Her kan man være tæt på naturen, blot man kigger ud ad sit vindue.

Om foråret, når træerne og buskene blomstrer, føles en tur igennem Teglværksparken nærmest som en tur i en bypark.

Beboerne kan frit benytte sig af de talrige frugttræer.

Boligerne består af 1-, 2-, 3- og 4 værelseslejligheder med tilhørende kælderrum. Beboerne har derudover mulighed for at leje et ekstra kælderrum.

Beboerne har ligeledes adgang til fælles faciliteter – herunder vaskerier, tørregårde, cykelkældre, de grønne områder med bænke og en legeplads til børnene. Der er parkeringsfaciliteter, og det er muligt at købe en garage, når disse udbydes til salg.

I efteråret 2020 indførtes der affaldssortering. Det indebærer, at der er 6 affaldsøer, der består af delvist negravne molokker. Det er endvidere stadigt muligt at komme af med storskrald og haveaffald.