Skip to main content

Om Humlebæk

Humlebæk ligger ved Øresundskysten i Fredensborg Kommune – omgivet af marker og mindre skove.

Byen er især kendt for sit rige kulturliv.

Her finder man det verdensberømte kunstmuseum, Louisiana – Museum for Moderne Kunst. I tilslutning til Louisiana ligger byens smukke kirkegård, som med sin smukke sø, udsigt over Øresund og en rigdom af flora er værd at besøge – året rundt.

Lige over for kirken ligger Gl. Humlebæk Kro – en af byens populære restauranter.

Byen har også sin egen lille hyggelige biograf, Humle Bio.

Byen er rig på idræts- og foreningsliv. Her er noget for enhver smag – ikke mindst byens kulturhus, Kulturstationen, som drives af frivillige.

Det idylliske fiskerleje, Sletten, er med sine gamle fiskerhuse et yndet udflugtsmål. Her finder man også Sletten Kro og den lille hyggelige havn.

Her er du tæt på det hele. Humlebæk har fantastiske stisystemer, der forbinder det centrale Humlebæk med boligkvartererne. Man er tæt på indkøb, skoler, institutioner, skoven, strandene og Kystbanen, der bringer en til København på mindre end 35 minutter og til Helsingør på under et kvarter.

Gennem Humlebæk kører ligeledes strandvejsbussen, 388, og bussen til Fredensborg, 370E, der bl.a. kører omkring Teglgårdsvej, Humlebæk Station og Humlebæk Center.

Byens forretningsliv kendetegnes ved specialbutikker og serviceydelser, der især ligger ved Strandvejen og i Humlebæk Center, der herudover også huser flere dagligvarebutikker, restauranter, et fitnesscenter, et værtshus og et apotek.